Jos sademetsään haluat mennä nyt…

Mikäli haikailet omatoimimatkalle viidakkoon niin kesä on oikein hyvä aika, varsinkin jos suunnistat Borneoon ja Sumatralle.  Sadekausi on sielläpäin  syksyllä ja talvella.  Tosin kuivallakin kaudella olet aika pian märkä, johtuen ilmankosteudesta ja lämmöstä.  Sadekaudella kuitenkin läpimärkä.
Varaudu siihen että tiet ovat huonokuntoisia ja paikasta toiseen liikkuminen hyvin, hyvin hidasta. Puhun nyt sademetsästä, en kaupunkiruuhkasta. Toki sielläkin jonot etenevät hitaasti. 
Monet kansallispuistot tarjoavat matkailijoille oppaan ja jokiveneen käyttöön (suositeltavaa, ettei tarvitse tarpoa läpimääsemättömässä viidakossa koko ajan) maksua vastaa tietenkin. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä molemmat asiat (opas ja vene) ovat kohtuuhintaisia eurooppalaiselle.
Syöminen ja majoittuminen on edullista. Viidakossa yöpyminen on kokemus sinänsä. Sademetsän volyymit ovat yöllä täysillä. 
Varaa retkeilyvarustys mukaasi ja muista laittaa joditabletteja kenttäpulloosi, ettei Hanoi Rocks tai Rangoon Runs (ripulin lempinimiä)  yllätä. Mikäli retkeilet jalkapatikassa huomioi että ihan pienien jokien yli ei välttämättä ole viitsitty siltoja rakennella.  Matalissa joissa on yleensä iilimatoja. Ne ovat vaarattomia, ohentavat vain hieman vertasi. 
Älä syö outoja kasveja, vaikka kuinka olisivat houkuttelevan näköisiä. Öisin sademetsissä on hyttysiä, joten moskiitoverkko on hyvä pakata mukaan. 
Viidakossa on myös käärmeitä. Yleissääntönä voi sanoa että mitä kirkkaampi väri, sen myrkyllisempi tapaus on kysymyksessä.
Varaa myös hyvät tukevat kengät. En sano mitään vedenpitäviksi mainostetuista, sillä vielä en ole tavannut sellaisia kenkiä, jotka olisivat sademetsässä vedenpitävät. Vesi pysyy kyllä kaikissa kengissä hyvin sisäpuolella, jonkin aikaa patikoituasi. Mesisukat ovat naurettava hankita sademetsään, sukat on silti hyvä olla, ettei tule rakkoja.
Malarialääkityksellä on hyvä ja huonot puolensa. Hyviä puolia on se ettei tule malariaa, huonoja taas että voit palaa auringossa ja saada ripulin. Päätä itse.  Sademetsä on tutustumisen arvoinen paikka. Niitä on enää niin harvassa. Käy katsomassa kun vielä on mahdollisuus.

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: