Makuasioita

Tutkijat ovat tutkineet makujen aistimiskykyä.  Luonnossa monet myrkylliset aineet ovat kitkeriä, siksi eläimien on erittäin tärkeä erottaa erityyppisiä kitkeriä makuja. Kuitenkin, ihminen, vaikka hänen makureseptorinsa erottavatkin erilaisia kitkeriä makuja, niin  hänen aivonsa eivät pysty erottamaan niitä toisistaan. Siispä kaikki kitkerät maut maistuvat jotkuinkin samalta – kitkerältä. 

Mietin tässä hiljaa mielessäin, olisko syynä se että kitkeriä elintarvikkeita ei ole kovin paljoa tarjolla, joten ihmisen aivoista ovat nämä makuradat surkastuneet pois. Mitä ei tarvita, sitä ei ole.

Advertisements

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: