Tiedottomana tietotulvassa eli pankkikortinlukulaitteen käyttökoulutusta

Nyt se sitten iski. Tietotulva. Maailma on tulvillaan tietoa, kaikenlaista uutista ja nippelinäppeliä. Joskus tulee tunne että ei tiedä yhtään mitään. Se mikä oli eilen in on tänään out, vai menikö se päinvastoin.
Onko kaikki tieto edes hyödyllistä? Mikä yleensä on hyödyllistä? Mikä on tarpeen? Mikä on tarpeetonta? Ja kuka sen päättää? Toisinaan tuntuu että menee ihan hyvin, tiesin tuon ja tuon, sitten alkaa tuntua että hei, en enää ymmärrä tästä nykymenosta mitään. 
Mikä tämän purkauksen aiheutti?  Pankkikortti.
Nykyään joka kaupassa on pankkikortin lukulaite. Tämä näppärä vempain, jolla maksaminen käy nopeasti ja vaivattomasti. Kävin tänään aika monessa kaupassa ja joka ikisessä se härveli oli erilainen. Yhteen pankkikortti pistettiin pystyyn taakse, toiseen vaakaan eteen, kolmannesta vedettiin sivulta, neljännestä takaa, osalla laitteista oli kansi, osa laitteista oli avoimia… siis puhun edelleen pankkikortin lukulaitteesta. Tuli tunne että en tiedä mitään. Miltähän myyjistä tuntuu kun joutuvat neuvomaan jokaista asiakasta erikseen?  Pistä se kortti sinne eteen/taakse/sivulle/pystyyn/vaakaan. Debit vai Credit? Näppäimiä osasin sentään painella.  Kyllä se ennen oli helppoa kun maksettiin vain ihan rahalla.
Onko tarkoitus että ihminen tuntee itsensä tyhmäksi vai se että ihmisistä tulee kauppauskollisia, koska eivät halua asioida paikoissa missä eivät osaa maksaa? Vai se että ihmiset kyllästyvät ja alkavat maksaa taas rahalla?

Mainokset

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: