Miksi pinaattiruokia ei saa lämmittää uudelleen?

Äiti tai mummo on saattanut varoittaa että pinaattiruokaa ei saa lämmittää uudelleen. Oletko koskaan miettinyt miksi? 
Pinaatissa, aivan kuten lehtikaalissakin on nitraattia.  Kun pinaatista valmistetaan ruokaa ja jos sitä ei ole kuumennettu riittävästi, tai se on jäähdytetty liian hitaasti tai sitä ei ole säilytetty riittävän kylmässä, niin siinä alkavat bakteerit toimia. Bakteerien toiminnan seurauksena nitraatti muuttuu nitriitiksi.  Nitriitti taas sitoutuu punasoluihin, jolloin elimistöön syntyy happivaje.
Pinaatti tai lehtikaaliruokia ei tämän vuoksi saa antaa pikkulapsille lainkaan ja jos niistä ruokaa laittaa, sitä on valmistettava vain sen verran kuin kerralla jaksaa syödä.

Mainokset

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: