Kolesteroli ja ateriarytmi

Amerikkalaiset ovat pitkään ihmetelleet miksi ranskalaisten sydän- ja verisuonisairastavuus on vähäisempää kuin amerikkalaisten, vaikka ranskalaiset syövät rasvaisempia ruokia kuin amerikkalaiset.  Jos ajattelit että syynä on punaviini, olet todella pahasti väärässä. Punaviinistä ei ole ihmiselle mitään hyötyä. Piste.  Tuoreista viinirypäleistä sitävastoin on, mutta se ei kuulu tähän tutkimukseen.

Vastaus löytyy ruokailuajoista.  Ranskassa päivän pääateria nautitaan lounasaikaan, kun Yhdysvalloissa pääateria nautitaan illalla.  Ranskalaisten työpäivä ja aktiivisuus jatkuvat vielä aterian jälkeen. Aktiviteetti vähentää hyytymiä ja veritulppariskiä. Amerikkalaiset taas katsovat illallisen jälkeen TV:tä ja menevät nukkumaan.

Tutkimukseen osallistui 50 amerikkalaista ja 50 ranskalaista, joiden elämäntyyli oli samankaltainen. Koehenkilöiden ruokailutottumukset kirjattiin ylös.

Mainokset

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: