Infektiot, bakteerit ja myrkytykset

On niitä muitakin vaaroja kuin sikainfluenssa.  Keittiö tuntuu olevan yksi kodin vaarallisimmista paikoista ja leikkuulauta ja veitset sekä muut keittiövälineet niitä kaikkein vaarallisempia. Eikä kysymys ole nyt haavoista.  Jos kalaa, kanaa ja vihanneksia leikkelee samalla laudalla tulee siirtäneeksi  bakteereja ympäriinsä. Se että veitsen pesee välillä ei riitä, leikkuulaudan vedessä huljuttelukaan ei aina riitä. Ruuanvalmistuksen eri vaiheet olisi hyvä suorittaa yksi kerrallaan ja noudattaa hygieniaa eli ei leikata vihanneksia ja lihaa samalla laudalla eikä samalla veitsellä. Käsiä on syytä pestä aina kun ruoka-aine vaihtuu ja aina kun kädet likaantuvat. Lihat ja kalat on aina kypsennettävä hyvin, eikä niitä saa käsitellä samoilla alueilla missä käsitellään vihanneksia. Myös jääkaapissa ruoka-aineet on pidettävä erillään toisistaan.

Kun kaikki on saatu leikeltyä,  pestään kaikki välineet kiehuvalla vedellä ja annetaan kuivua hyvin ennen seuraavaa käyttökertaa. Mikäli leikkuulauta on hyvin kulunut sen voi hioa jos se on puinen. Näin lautaan ei jää uria, joihin leikattavaa ruokaa jää mätänemään.

Hyvällä hygienialla ja keittiörutiineilla vältetään monet infeltiot, bakteerit ja myrkytykset.

Mainokset

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: