Rasvatonta joulukinkkua???

Koska suuri osa länsimaisista ihmisistä on ylipainoisia, sianlihan rodunjalostuksessa on arveltu että kun kinkun rasvaa vähentää, siitä tulee terveellisempää. Tähän on päädytty risteyttämällä lihaksikkaimpia sikoja keskenään. Väitetään että näin tehden osa sianlihasta on yhtä vähärasvaista kuin kalkkuna tai broileri. Tälläisiä paloja ovat kinkkufileet, ulko- ja sisäfileet sekä sisäreidet.
Rasvattoman sianlihan kypsentäminen taas pitäisi tehdä nopeasti, että lihasta ei tule sitkeää. Entäs se perinteinen joulukinkunpuolikas, jonka annettiin muhia uunissa yön yli? Ehei, nykykinkku fileoidaan ja wokataan alhaisessa lämpötilassa ja sitten vielä kypsentämisen jälkeen kuoritaan liika rasvakerros pois.
Tervetuloa kiinalainen joulu meillekin….vai pistänkö sittenkin sen perinnekinkun puolikkaan leivinuuniin taikinakuoreen ja syön hyvällä ruokahalulla sinapin kanssa?

Mainokset

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: