Syöpä ja kasvikset

Kasvisten flavonoidien ja syövän välillä on yhteys. Viiden vuoden ajan tutkittiin 10 000 suomalaista henkilöä ja heidän ruokavalionsa kartoitettiin. Heidän elämäänsä seurattiin seuraavat 25 vuotta. Tutkimuksen kuluessa joka kymmenes sairastui syöpään.
Niiden joukossa, jotka eivät sairastuneet huomattiin että flavonoidipitoinen ruokavalio suojasi syövältä, erityisesti keuhkosyövältä. Uskotaan että suojaava vaikutus johtui C- ja E-vitamiineista, joita flavonoidipitoiset kasvikset sisältävät runsaasti.
Sitä ei tutkittu auttaako tämä ruokavalio myös tupakoivia…

Mainokset

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: