Treffeille rahattomana

4 syytä miksi köyhän on hankala deittailla rikkaan kanssa.

  1. Ensitreffit – deittisi haluaa mennä hienoon ravintolaan. Miten kerrot että sinulla ei ole varaa hienoon ranskalaiseen a la carte -ravintolaan, vaan ehkä pizzeriaan tai hampurilaiselle?  Jätät kertomatta, koska haluat tehdä vaikutuksen. Kun laskun aika tulee mietit lompakon sisältöä, rahat riittävät niukin naukin puoleen ravintolalaskusta. Miten ehdotat että sopiiko että pistetään lasku puoliksi?  Onko jo liian myöhäistä vai olisiko sittenkin ollut parempi lähteä sinne pizzeriaan.
  2. Ensimmäinen loma – totuuden testi. Olet melkein selvinnyt deittiajasta, mutta nyt tulee ensimmäinen isompi koetinkivi.  Sydänkäpysi haluaa että loma on täydellinen. Täydellinen maksaa. Miten kerrot että on varaa mennä ehkä Tallinnaan lautalla, kun kumppanisi haluaa Japaniin shoppailemaan hienoihin merkkiliikkeisiin?  Kumppanisi hehkuttaa missä kaikissa hienoissa paikoissa hän haluaa syödä ja mitä uusia trendiravintoloita kokeilla. Laskeskelet budjettia ja mietit mielessäsi että on ehkä varaa syödä kerran ulkona ja muut päivät on syötävä huoneistohotellissa ja kokattava itse. Kumppanisi haluaa vähintään 5 tähden hotelliin ja sinä lasket että hyvä kun on varaa nuorisohotelliin.
  3. Ensiasunto – hynttyyt yhteen. Selvisit ensitapaamisesta ja lomasta ja nyt olisi aika muuttaa yhteen. Tästä alkaa vaarallinen jakso. Sovitteko todella yhteen vai ette? Raha-asiat alkavat nyt todella rassata, aikaisemmat kokemukset olivat lastenleikkiä tähän verrattuna. Miten jaatte menot? Entä asunto, kumpi maksaa, vai maksaako kumpikin puolet? Kenen nimiin asunto tulee?  Entä huonekalut, kodin elektroniikka, sisustus, sähkölaskut, vesilaskut, ruokalaskut ja muut menot, yksityiset ostokset, kuka maksaa ja mitä? Tässä vaiheessa on todella tärkeää miettiä raha-asioita, sillä jos käy niin että ero tulee, voi käydä niin että köyhemmälle osapuolelle ei jää mitään, jos kaikki on rikkaan nimissä. Toisaalta jos kaikki on laitettu molempien nimiin, rikkaampi osapuoli voi kokea että häntä on hyväksikäytetty ja raskaasti.
  4. Naimisiinmeno – kaikki on yhteistä vai onko? Selvisit tänne asti. Siltikin raha-asiat ovat edelleen hankalat, jos toisella on ja toisella ei. Yhteinen tili voi olla ratkaisu päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, kuitenkin kumpikin tarvitsee oman tilin, jolta hoitaa omia menoja. Miten rahat jakaa jos toinen tienaa enemmän kuin toinen. Voi tulla muutaman vuoden auvoisen onnen jälkeen mieleen että elätteleekö siipeilijää. Toinen voi kokea olonsa myös vaikeaksi, jos toinen maksaa kaiken. Entäpä kun tilanne kiristyy. Asialla on merkitysä onko avioehto vai ei. Jos on rikkaampi osapuoli saa yleensä pitää omaisuudensa ennen avioliittoon menoa ja avioliiton aikana hankitut menevät puoliksi. Jos ei avioehtoa ollut, onnenonkija saa puolet.  Mieti siis tarkoin mitä teet, rakkaus voi olla sokea, mutta ero avaa silmät. Pidä silmät auki jo ennen eroa .
Mainokset

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: