Patologinen valehtelu

Joukossamme liikkuu ihmisiä, joiden sanoihin ei voi luottaa. Syitä valehteluun on useita. Suomi on maa, jossa korostetaan rehellisyyttä. Silti muutama prosentti suomalaisista on sellaisia että heidän sanansa ja oma totuutensa ja oikea totuus eivät koskaan kohtaa.
Patologinen valehtelija valehtelee niin hyvin että uskoo itsekin omat sanansa. Hän on valmis sanomaan ihan mitä tahansa, saadakseen haluamansa ja sillä ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. He eivät myöskään välitä siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat tai miltä muista tuntuu, kun totuus selviää.
Patologinen valehtelija on siinä mielessä sosiopaatti tai psykopaatti että hän ei osaa asettua toisen ihmisen asemaan ollenkaan. Hän ajattelee aina ja vain itseään.
Jossain vaiheessa valheet tavallisesti paljastuvat ja jos lain koura ei silloin kosketa, niin elämä muuttuu muuten hankalaksi. Seuraa vaihe, jossa hakeudutaan hoitoon. Hoitohenkilökunnan osa ei ole helppo, patologisesta valehtelijasta ei aina ota selvää. Onko hän tosissaan, vai valehtelee vain vakuuttavasti.
Patologinen valehtelija ei yleensä opi koskaan, poistu hänen elämästään vielä kun voit. Sitten kun on mennyt omaisuus, itsekunnioitus ja viimeisetkin siemenperunat on turha miettiä miksi kävi näin?
Jos joku ihminen vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta on syytä epäillä patologista valehtelijaa.
Jos joku ihminen jää tämän tästä valheesta kiinni, hän on huono patologinen valehtelija.
Jotain sanomatta jättämisestä (ai niin, olen naimisissa, ai niin, minulla on 3 miljoonaa euroa velkaa) tulee valehtelua kun se koskee isoja asioita.
Jos joku ihminen valehtelee päästäkseen ikävistä tilanteista eroon tai valitsee aina helpon tien, kysymyksessä voi olla itsesuojelu tai patologinen valehtelu.
Jos joku ihminen lupaa tavan tästä jotain ja pettää lupauksensa, kysymyksessä on patologinen valehtelu.
Henkilön aikaisempi käytös kertoo aina miten hän tulee käyttäytymään jatkossa.
Valheiden verkko on kavala, kun siihen kietoutuu liian tiukkaan, se alkaa kuristaa ennemmin tai myöhemmin. Silloin patologinen valehtelija valehtelee lisää. Huono homma vain on että rehelliset ihmiset muistavat hänen sanansa paremmin kuin hän itse.
Valheella on aina lyhyt jäljet.

Tietämättömyys tai väärä tieto ei ole valehtelua, koska tiedon puutteen voi aina korjata hankkimalla asiasta lisää tietoa.

Avainsanat: ,

Yksi vastaus to “Patologinen valehtelu”

  1. marja-leena venäläinen Says:

    juttu kosketti koska äitini on valehtelija, ajoi minut pois kotoa 30 vuotta sitten, samoin vuorollan jokaisen sisareni, isä sairastui Alzheimerin tautiin, äiti ei toimittanut hoitoon moneen vuoteen, psykoosiin meneminen oli viimeinen pisara ja naapuri toimitti hoitoon, äiti on uskomaton, ei koskaan kadu ei pyydä anteeksi vaikka puhuu puuta heinää, isä on ollut hoitokodissa ja hänet siirettiin nyt terv.keskukseen, äiti väitti kivenkovaan että isä on viety TK:n makuuhaavoilla ja häntä nukutettiin hoitokodissa sängyn alla, vaikka todellakaan makuuhaavoja ei ollut ja hoitokoti on hyvin tasokas, isä sai Luxus hoitoa, verrattuna kotioloihin. Äiti valehteli isälle kaikkea meistä lapsista vuosikausia, luulen että isä katosi sairauteensa juuri siksi. Me lapset neljä meitä on emme saaneet äitimme kiellosta kotiin mennä, Isä oli herkkä hiljainen mies, antoi koko elämänsaä äidilleni. Isä kirjoitti minulle herkkiä kirjeitä, mutta rohkeutta muuten yhteydenpitoon hänessä ei ollut. Tämä lukemani antoi voimaa ja ymmärrystä omaa elämäämme kohtaan. Kiitos siitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: