Luomutuotteiden lisäaineet

Luomutuotteissa saa käytää lisäaineita, mutta niiden pitää olla myös luomua. Siispä luomutuotteissa ei saa olla keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita, aromivahventeita tai aromiaineita.
Lisäaineita tarvitaan mm. sakeuttamiseen, hyytelöimiseen ja tuotteen säilömiseen. Nämä lisäaineeet tulee olla valmistettuja luonnonmukaisista raaka-aineista luonnonmukaisilla menetelmillä.
Luomutuotteissa saa olla vain luomua.

Avainsanat: , , , , , ,

2 vastausta to “Luomutuotteiden lisäaineet”

  1. Henry Aapalahti Says:

    Luomulihassahan saa olla nitraatteja, vähemmän kuin tehotuotetussa mutta kuitenkin.

    • luovataito Says:

      Nitraattit ovat luonnon aineita, joita esiintyy kasveissa typpiyhdisteiden fotosynteesin ja imeytymisen tuloksena. Tästä seuraa yleensä se, että eläimet, jotka kasveja syövät saavat nitraatteja elimistöönsä eli nitraatteja ei voi täysin välttää. Tästä seuraa se että myös luomulihassa on nitraatteja.

      Natriumnitraatti on lisäaine, jota käytetään lihatuotteissa parantamaan tuotteen väriä ja säilyvyyttä. Sitä käytetään myös juustoissa ja kalavalmisteissa estämään ruokamyrkytystä aiheuttavien bakteerien toimintaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: