Sydänoireita

Sydänvaivat ilmenevät yleensä rasituksessa. Naisille sydänoireet tulevat 10-15 vuotta myöhemmin kuin miehille. Miehillä oireet ja taudinkuva ovat selkeämmät kuin naisilla. Naisilla oireet voivat olla epämääräisiä, huono oloa, närästystä. Kiputuntemusta ei välttämättä ole ollenkaan.
Jos sydänoireita tulee, kehoitetaan menemään lääkäriin. Mitä lääkäri tekee kun oireet ovat ”epämääräisiä”? Ei mitään, lähettää kotiin. Entä kun lääkäriin menee ja valittaa selvää kipua rintalastan alueella ja sattuu olemaan naispotilas? Lääkäri toteaa että teillä on tulehdus rintalastassa, kirjoittaa tulehduskipulääkereseptin ja lähettää potilaan kotiin. Mitä tekee naispotilas – lähtee kotiin ja tuupertuu matkalla hankeen kun saa sydänkohtauksen.
Kuinka paljon näitä valelääkäreitä oikein on, olisiko mahdollista että lääkäreiden ammattitaitoa testattaisiin muutaman vuoden väliajoin, jotta selviäisi: kuka oikeasti osaa ammattinsa.
Jos potilas valittaa kipua rintalastan, rintakehän, yläselän tai vasemman käden alueella, potilas on tutkittava huolellisesti ja lähetettävä tarvittaessa eteenpäin hoitoketjussa, jos itse ei ymmärrä sitä, mikä potilasta vaivaa. Kipu voi tuntua myös leukaperissä, lapojen välissä, pallean alueella ja myös silloin kun potilas ei ole rasituksessa.
Monilla naisilla ei välttämättä tunnu kipua lainkaa, vaan väsymystä, heikoitusta ja huonoa oloa.

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: