Pikariisi vai täysjyväriisi?

Etsin kaupasta täysjyväriisiä. Löysin 6 hyllyllistä erilaisia pika-riisejä ja pika-riisisekoituksia, en yhtään pakettia täysjyväriisiä. Kukahan mahtaa hoitaa kaupan sisäänostopuolta? En syö pahvia enkä pikariisiä. Miksikö? Ensinnäkin pahvilla ja pikariisillä on vain yksi ero. Pahvissa on enemmän kuituja ja se maistuu paremmalta.
Täysjyväriisi on riisiä, jossa on kaikki riisin ravintoaineet jäljellä. Riisissä ravintoaineet ovat jyvän kuorikerroksessa. Pikariisi on kuorittua riisiä, joka on vielä esikypsennettykin. Minkä takia? Ei riisin tarvitse olla esikypsytettyä. Haluaako joku esikypsytettyjä perunoita tai esikypsytettyjä herneitä? Esikypsytettyä lihaa? Mikä tätä maailmaa vaivaa? Minne ihmisillä on kiire, kun ei enää jouda ruokaakaan valmistamaan? tai syömään terveellisesti?

Täysjyväriisin valmistus: Pikaversio 1) Laita riisi edellisenä iltana likoamaan veteen. Heitä liotusvesi pois seuraavana päivänä ennen kypsennystä. Vaihda vesi ja keitä 10-15 min. Valmista.
Normaaliversio 2) Huuhdo riisi. Kuullota riisi oliivi- tai rypsiöljyssä. Voit lisätä mausteita kuten kurkumaa tai currya. Lisää vesi ja keitä kypsäksi.
Normaaliversio 3) Huuhdo riisi. Lisää vesi ja suola. Keitä kypsäksi.

Ai niin ja siitä esikypsennetystä riisistä voi saada ruokamyrkytyksen. Bacillus cereus-nimisen bakteerin muodossa:
”Bacillus cereus -bakteeri tuottaa toksiinia elintarvikkeissa ja suolistossa. Sitä on maaperässä ja vesistöissä sekä tärkkelyspitoisissa elintarvikkeissa ja mausteissa. Bakteerin suosima elintarvike on keitetty riisi. Aiheuttaa ripulia ja oksentelua. Uudelleenkuumennus ei tuhoa tätä bakteeria. Käytä vain riisiä, jota ei ole esikypsytetty ja keitä vain sen verran kuin syöt.” Lainaus ”Kyllä äiti tietää…” -blogista

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: