Laktoosin imeytymishäiriöitä

Suomalaiset ovat sairasta kansaa, joka viidennellä suomalaisella aikuisella on laktoosin imeytymishäiriö eli laktoosi-intoleranssi.  Vatsaoireet ovat ihan todellisia. Kuitenkin  suurin osa näistä aikuisista sietää parin gramman kerta-annoksia laktoosia ilman pahempia oireita. Joillakin oireettomuus jatkuu 7 g asti. Tämän tutkimuksen mukaan laktoosi-intolerantikko sietää laktoosia noin maitolasillisen verran silloin tällöin. Kyseessä on amerikkalaistutkimus.

Yleensä laktoosi-intoleranssi puhkeaa vasta 5. ikävuoden jälkeen. Monilla kansoilla, jotka nauttivat maitoa lapsuudesta aikuisikään ei välttämättä esiinnyt laktoosi-intoleranssia ollenkaan.

Koska ihmiset ovat yksilöitä tämä tutkimus ei välttämättä ole luotettava, on ihmisiä, jotka eivät siedä laktoosia lainkaan, vaan saavat vatsanväänteitä jo aivan pienistä laktoosimääristä.

Ja jos hiuksia ruvetaan halkomaan laktoosi-intoleranssi ja laktoosin imeytymishäiriö ovat eri asioita. Intolerantikko ei siedä laktoosia ollenkaan, kun taas henkilö, jolla on imeytymishäiriö sietää laktoosia jonkin verran.

Lisäksi osalla laktoosi-intolerantikoista on myös trehaloosi-intoleranssi, jolloin myös sienet aiheuttavat oireita.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: