Japanilaiset ja syöpä

Amerikkalaisia on pidempään ihmetyttänyt miksi Japanissa sairastuu syöpään alle puolet vähemmän ihmisiä kuin Yhdysvalloissa. Jjapanilaiset ovat todistaneet hiirikokeilla asian johtuvan ruokavaliosta. He antoivat toiselle puolelle hiiriryhmää vihreää teetä ja toinen puoli sai olla ilman. Sitten he aiheuttivat kaikkiin hiiriin syövän. Puolet vihreää teetä saaneista hiiristä sairastui ja ne hiiret, jotka eivät saaneet vihreää teetä sairastuivat kaikki. Tästä vedettiin johtopäätös että vihreän teen epigallokatesiinigallaatti suojeli hiiriä syövältä. Saman uskotaan pätevän myös japanilaisiin.
Toiseen tutkimukseen osallistui 250 000 ihmistä. Nyt tutkittiin mahasyöpäriskiä ja soijapapukeiton syöntiä. Todettiin että soijapapujen genistiini estää mahasyövän kehittymisen. Genistiiniä on soijapapujen lisäksi soijapapu-tuotteissa kuten tofussa, soijamaidossa, soijaproteiiniuutteessa ja soijajauhoissa.
Soijakastikkeen HEMF (4-hydroksi-2 (tai 5)-etyyli-5 (tai 2)-metyyli-3(2H)-furanoni), joka liittyy myös jotenkin hiivaan on yksi tehokkaimmista syöpää estävistä aineista erään toisen tutkimuksen mukaan.

Mitä tästä opimme?
Juo vihreää teetä, syö soijaa ja käytä runsaasti vähäsuolaista hiivakäymisellä valmistettua soijakastiketta, niin säästyt useimmilta syöviltä.

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: