Funktionaaliset elintarvikkeet

Ennenkuin tätä nimihirviötä oli edes keksitty normaalit luonnolliset muuntelemattomat elintarvikkeet edistivät terveyttä ja ihmiset olivat terveempiä ja huomattavasti hoikempia kuin nyt.
Sitten keksittiin funktionaalinen elintarvike eli elintarvikevalmiste, johon LISÄTÄÄN ainetta, mitä siinä ei normaalisti ole. Kukaan vaan ei ole tullut tutkineeksi onko tällä lisäilyllä haittavaikutuksia pitemmällä aikavälillä. Sitten näitä täysin luonnottomia elintarvikkeita mainostetaan terveyttä edistävinä ja niille voidaan antaa terveysväittämiä. Kuitenkin suurina annoksina ja pitkään käytettynä ne voivat vaikuttaa haitallisesti terveyteen.

Mitä tulee luonnollisiin elintarvikkeisiin, niillä ei ole yliannostusriskiä ja ne ovat taatusti terveellisiä, jos ovat tuotettu luomu-laatuisina. Niille ei kuitenkaan saa antaa mitään terveysväittämiä, vaikka tuhansien vuosien kokemusperäisellä tiedolla tiedetään niiden terveellisyys. Ravinnon ja terveyden välinen yhteys on osoitettu myös tieteellisin kokein.

Mihin sitten tarvitaan muunneltuja funktionaalisia elintarvikkeita? Ei yhtään mihinkään. Tyhmiä (ja laiskoja) ihmisiä on vain helppo huijata ostamaan kaikkea kallista, sillä varjolla että se edistää terveyttä.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: