Kehotyytyväisyys ja laihdutus

Kuinka moni meistä on tyytyväinen siihen millainen on? Useimmat unelmoivat pudottavansa painoa tietyn kilomäärän. Tyytyväisyys ei ole kuitenkaan kiloista tai ulkonäöstä kiinni. Ihminen voi olla kehoonsa tyytyväinen, vaikka ei olisi malli-mitoissa tai olisi hieman ylipainoinen.
Jos olet laihduttamassa ja sinulla on tavoite, ole tyytyväinen jokaisesta kilosta joka lähtee. Jos olet pudottanut vaikkapa 3 kiloa, älä rypistä otsaasi ja mieti että sinulla on vielä 5 kg pudotettavana. Toki on hyvä että olet keskittynyt päämäärääsi, mutta muista iloita niistä kiloista, jotka olet jo pudottanut. Jokainen pudotettu kilo lisää kehotyytyväisyyttäsi.
Älä aseta tavoitteita liian korkealle. Muuten voi käydä niin että tavoitteet jäävät saavuttamatta ja kehotyytyväisyys laskee. Mieti missä on se paino, jolloin olet tyytyväinen itseesi. Se voi olla jossain nykyisen painon ja sen täydellisen painon välimaastossa.
Unohda vaa’an tuijottelu aina välillä. Kun liikut ja pidät huolta ruokavaliosta, lihaksesi syrjäyttävät hitaasti rasvakudosta kehossasi. Tämä ei tapahdu yhdessä tai kahdessa yössä, eikä viikossakaan. Älä siis punnitse itseäsi päivittäin. Parempi mittari on vaatteet, jos mahdut kokoa pienempään vaatteeseen olet laihtunut.
Joskus laihduttaessa käy niin että mitään ei tunnu tapahtuvan. Älä anna sen masentaa itseäsi. Yleensä näin käy kun ylimääräinen neste on poistunut kehosta, eikä keho ole vielä alkanut polttaa rasvakudosta. Ole kuitenkin sitkeä. Vaikka vaa’an viisarit näyttävät siltä kun olisivat liimattu tiettyyn lukemaan, älä anna sen häiritä itseäsi. Toinen vaihe, jossa seuraa pysähdys on, kun rasvaa on jo palanut ja kehon lihasmassa ylitää rasvamassan painon.
Nauti elämästäsi. Opettele rakastamaan uutta elämääsi. Ota siitä kaikki ilo irti. Kokeile uusia liikuntalajeja, mene terveysruoka-kurssille, tai kasvisruoka-kurssille, palkitse itsesi jokaisesta pudotetusta kilosta. Ajattele jokaista pudotettua kiloa palkintona jo itsessään. Ne vievät sinua eteenpäin. Et tee tätä ketään muuta varten, kuin itseäsi ja omaa hyvinvointiasi.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: