Pessimismi ei ole hyväksi terveydelle, mutta siitä voi olla muuta hyötyä

Jos keksit aina jostain valittamisen aihetta, terveytesi ei yleisesti ottaen ole kovin hyvä. Toisaalta valittamisella on hyvätkin puolensa:

  • Valittamalla voi hyötyä taloudellisesti – ravintolassa voi mainita hitaasta palvelust tai raa’asta broilerista, kaupoissa tuotteista, jotka eivät toimi kuten pitäisi ja näillä valituksilla voi saada jotain ilmaiseksi tai korvaavan tuotteen tilalle. Tosin sen jälkeen sinua pidetään ikävänä ihmisenä, joka aina valittaa jostain.
  • Valittaminen antaa muille ihmisille mahdollisuuden parantaa tapojaan – kun kerrot muille mitä parantamisen varaa heidän (työ)tavoissaan on, he saavat mahdollisuuden tutustua puoliin, joissa olisi korjattavaa. Tosin yleensä he eivät sitä arvosta ja saattaa käydä niin että jäät melko lailla yksin.
  • Valittaminen keventää taakkaa – kun saat asiat pois painamasta mieltäsi niin stressitasosi laskee. Valittaa voi, vaikka kukaan muu kuin sinä itse ei ole kuutelemassa. Tosin tästä saa kyllä itsekseenpuhujan tai omituisen höpöttäjän -maineen. Olo kuitenkin kevenee.
  • Valittaminen voi estää sinua nolaamasta itsesi – kun kerrot muille ”urheilu”-vammoistasi jo etukäteen, niin muut eivät odota sinulta niin paljoa. Tosin he pitävät sinua MVA:na eli mukavuusvyöhykkeen alisuorittajana (lue: laiska!), jota ei kiinnosta laittaa rikkaa ristiin minkään asian puolesta.
  • Valittaminen on yleismaailmallista – ihmiset tutustuvat toisiinsa keksimällä valittamisen aiheita. Ilma on yleisin aihe, mistä ihmiset valittavat. Ilma ei ole koskaan hyvä, vaikka se on ainoa asia, joka on aina kohdallaan. Satoi tai paistoi.
Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: