Raskaana olevat naiset ja kala

Asiantuntijat ovat asiaa tutkineet ja havainneet että raskaana oleva nainen, joka syö noin 100g kalaa viikossa synnyttään harvemmin ennenaikaisesti, kuin nainen, joka ei syö kalaa tai syö harvoin kalaa.
Omega-3-rasvahapot säätelevät raskaudenaikaista hormonitoimintaa ja auttavat synnytyksessä.
Naisten pitää kuitenkin miettiä mitä kalaa he syövät, etteivät saa liiallista annosta elohopeaa elimistöönsä, koska se vahingoittaa sikiötä. Elohopeapitoisia kaloja ovat järvitaimen, hai, tonnikala, miekkakala, purjekala, makrilli, hauki ja muut pitkäikäiset kalat.
Siksi kannattaa pysytellä kaloissa, joiden elohopeapitoisuus on pieni: tilapia, lohi, seiti, monni ja muut nopeakasvuiset kalat.
Katkarapujen ja muiden merenelävien kohdalla olisi hyvä tietää mistä ne ovat peräisin. Saastuneissa vesissä kasvaneet  merenelävät ovat saastuneet ja sisältävät paljon raskasmetalleja, joihin elohopeakin kuuluu.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: