Kaukosäätimen orjat

Keskiverto amerikkalainen viettää TV:n ääressä 9 vuotta elämästään. Kuinka on itsesi laita? 50%  ihmisistä katselee TV:tä liian paljon. Miksi? TV:n katselu on koukuttavaa. Se vaikuttaa aivojen alfa-aaltoihin, joten tunnet itsesi rentoutuneeksi ja passiiviseksi, joten mitä kauemmin katselet sen hankalampaa on lopettaa.
Monet käyttävät televisiota itselääkintään, se on helpompi tapa kuin rauhoittavat tai alkoholi.  TV avataan myös helposti silloin kun on tylsää. Tulee ainakin jotain tekemistä.
Mitä tulee oikeasti TV:n rentouttavaan vaikutukseen, useimmat ihmiset eivät tunne itseään rentoutuneeksi TV:n katselun jälkeen, mieliala on sama kuin aloittaessa tai vielä pahempi (riippuen siitä mitä tuli katsoneeksi).

Mistä tietää että on katsellut liikaa televisiota?
Jos katselet TV:tä yli 3 tuntia päivässä, TV häirisee työtäsi tai sosiaalista elämääsi tai sinun on vaikea irtautua TV:n äärestä.

Mikä auttaa?

  • Pidä päiväkirjaa TV:n katselustasi – kirjoita ylös joka päivä mitä katsoit TV:stä ja kuinka kauan. Jos näyttää siltä että vietät TV:n ääressä 20 tuntia viikossa on aika havahtua.
  • Lopeta kaukosäädinsurffailu – katso ensin mitä ohjelmia tulee ja päätä mitä aiot katsoa. Jos mitään katsottavaa ei ole, älä katso mitään. Kuuntele vaikka musiikkia tai mene ulos kävelemään. Tekemistä kyllä löytyy.
  • Tee lista töistä mitä pitäisi tehdä – seuraavan kerran kun aiot istuutua TV:n ääreen kaiva lista esille. Saat uskomattoman paljon aikaiseksi päivässä kun et seuraa televisiota.
  • Poistu kotoa – järjestä itsellesi tekemistä 2-3 illaksi viikossa vaikka harrastuksien puitteissa. Näin olet ainakin nämä tunnit poissa TV:n äärestä.
  • Poista TV kotoasi – jos mikään muu ei saa sinua irtautumaan TV:stä anna se pois. Järjestele huone uudelleen ja kutsu ystäviä kylään keskustelmaan oikeasti kaikenlaisista asioista.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: