Jo-jo -dieetti – tappava vai ei?

Jo-jo -dieetti tarkoittaa dieettiä, jonka aikana paino nousee ja laskee lähes jatkuvasti eli kun painoa saa alas, kohta se taas nousee entisiin lukemiin tai vielä ylemmäs. Sitten henkilö taas laihduttaa ja paino laskee noustakseen jälleen.
Onko painon jojoilu vaarallista? Tätä asiaa on tutkittu 5 600 miehen avulla 22 vuotta. Tutkimus on julkaistu Archives of Internal Medicine -lehdessä.
Tässä tulokset:
Ne, joiden paino jojoili 12-14 -vuoden ajan tuppasivat kuolemaan seuraavan 8 vuoden aikana, verrattuna niihin miehiin, joiden paino pysytteli samoissa lukemissa.
Kuitenkin, kun tuloksista jätettiin pois henkilöt, joilla oli jo olemassaoleva vakava sairaus, tilastoa saatiin hieman parannettua.
Tästä vedettiin johtopäätös että ne, jotka jo olivat valmiiksi sairaita eivät pystyneet pitämään painoaan kurissa ja heillä oli huonot elintavat, jotka yhdessä lisäsivät kuoleman riskiä. (Outo johtopäätös?, mutta mikäpä minä olen hienoa tutkimusta kyseenalaistamaan)

Ennaltaehkäisy lienee parasta painonpudotuksessakin. Kun ei lihota itseään, ei tarvitse pudottaa painokaan ja pysyy terveenä.
Mitä tulee painonpudottamiseen terveelliset elintavat (liikunta, ruokavalio) on syytä pitää painonpudottamisen jälkeenkin. Pysyvä elämänmuutos lienee paras ratkaisu.

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: