Naisten ja miesten välisestä ystävyydestä

Onko oikein että aviopuolison rinnalla on vastakkaista sukupuolta olevia ystäviä? Pysyykö tämä ystävyyssuhde ystävyytenä vai aiheuttaako se mustasukkaisuutta puolisossa?
Entä jos toinen osapuoli haluaa pitää paljon ”ystäviä” itse, mutta ei anna toiselle puoliskolle samaa mahdollisuutta?
Onko miesten ja naisten välinen ystävyyssuhde yleensä mahdollinen ilman romantiikkaa tai seksiä? Miten erotellaan ystävän rakkaus ja puolison rakkaus? Entä jos ystävyys alkaa syventyä rakkaudeksi? Entä jos suhde livahtaa seksin puolelle?
Ystävä- ja tuttavapiiriini kuuluu sekä vanhempia että vähän nuorempia naisihmisiä, joilla on oman puolison lisäksi yksi tai useampia miespuolisia ystäviä. Osa on tuntenut ystävänsä jo lapsuudesta ja toiset ovat kohdanneet ystävänsä vasta aikuisiässä. Kysymys on nyt ystävistä, jotka eivät ole puolison ystäviä, vaan ihan omia.
Sivusta seuranneena voin kertoa että nämä ystävyyssuhteet ilmeisesti täyttävät jotain tarkoitusta, jota oma puoliso tai naispuoliset ystävät eivät voi täyttää. Tosin ajoittain vaikuttaa vähän siltä että menossa on vispilänkauppoja, mutta mitäpä se minulle kuuluu, ihmiset elävät omaa elämäänsä kuten tahtovat.
Se miten luovasti, laajasti tai sallivasti asiaan suhtautuu riippuu täysin parisuhteen laadusta. Osa parisuhteista kestää toisen puolison ystävät, osa ei. On kuitenkin syytä muistaa että minkä sallii itselleen, on paras sallia myös muille ja myös sille toiselle puoliskolle.
Jos mietitään sitä toista osapuolta, joka istuu kotona odottamassa ystäväänsä tapaamassa olevaa puoliskoa. Kuinka moni heistä (ihan rehellisesti) pystyy ajattelemaan että ystävyyssuhde on aivan neutraali ilman mitään tunteita? Kuinka moni heistä on mustasukkainen (vaikka ihan vähän mielensä sopukoissa)? Kuinka moni heistä pystyy luottamaan siihen toiseen puoliskoonsa niin paljon että ei koe asiassa yhtään negatiivista tunnetta? Kuinka moni heistä pystyy peittämään nämä neg. tunnetilat kotiin iloisena palaavalta toiselta puoliskolta?
Jos mietitään sitä osapuolta, jolla on ystävä tai ystäviä. Kertooko hän rehellisesti kaiken vai jättääkö muutamia pikkuseikkoja mainitsematta että ei loukkaa kotona olevaa puoliskoa? Unohtaako hän yleensä mainita ystävänsä sukupuolen? Keksiikö hän naispuolisen ystävän, jonka luona hän on ja jota tapaa? Onko ystävyyssuhde aina niin viaton kun annetaan ymmärtää? Miten hän selittää asian itselleen?
Jos mietitään tätä ystävää tai ystäviä. Miten he kokevat asiat? Tuntuuko heistä että he ovat kolmas pyörä rattaissa? Pysyvätkö he pitämään mahdolliset tunteensa kurissa? Onko ystävyys aitoa heidän puoleltaan vai liittyykö siihen pieni toive jostain muusta? Miten heidän mahdolliset puolisonsa kokevat asian? Tuntuuko heistä että heitä roikotetaan langoilla?
Nykyään kun lähes kaikki on sallittua ja rajat ovat veteen piirrettyjä viivoja…millaiset rajat parisuhteessa ovat on tietysti jokaisen parisuhteen oma asia. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon että asiaan liittyy enemmän kuin kaksi ihmistä ja joku voi kärsiä näistä ystävyyssuhteista. Jos ystävää ei voi esitellä jostain syystä puolisolle, kyseessä on aika kyseenalainen ystävyys. Silloin on hyvä miettiä itseään ja sitä miksi pitää yllä näitä ”ystävyyssuhteita”.
Ystävyys on aina kaunista, jos se pysyy oikeasti ystävyytenä.

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: