Sokeririippuvuudesta eroon pääseminen

Koska sokeria laitetaan nykyään aivan kaikkeen karjalanpiirakoista pastakastikkeisiin on sokeririippuvuudesta eroon pääseminen hankalaa. Jos sokeri on ongelma, ainoa keino päästä siitä eroon on olla käyttämättä mitään sokeripitoista. Sokeririippuvaiselle sokeri on kuin alkoholiongelmaiselle alkoholi. Yksi pieni makea pala riittää käynnistämään riippuvuuden, sokeria on saatava lisää.
Pelkästään valkoista sokeria välttelemällä sokeririippuvuus ei helpota. Valitettavasti joutuu luopumaan kaikesta makeasta, oli sitten kyseessä ruokosokeri, intiaanisokeri, fariinisokeri, muscovadosokeri, hedelmäsokeri, hunaja jne. sillä KAIKKI sokeri mitä kehoosi laitat nostaa veren sokeripitoisuutta ja pitää yllä sokeririippuvuutta. Oli sokeri sitten miten ”terveellistä” tahansa.
Mitä tulee keinotekoisiin sokereihin eli makeutusaineisiin (sukraloosi, aspartamaani jne.) ne eivät nosta verensokeripitoisuutta, mutta keholle ne eivät ole hyväksi, koska ihmiskehoa ei ole luotu pilkkomaan näitä keinoaineksia. Monet niistä keräävät nestettä kehoon ja aiheuttavat turvotusta sekä lisäävät janon tunnetta. Monille ihmisille ne aiheuttavat päänsärkyä, pahoinvointia ja muuta huonoa oloa.
Keinotekoisten makeutusaineiden lisäksi on olemassa luonnosta saatavia sokerinkorvikkeita kuten stevia (sokerilehti) -kasvin lehdet. Ne ovat 300 kertaa makeampia kuin sokeri. Niiden pitkäaikaiskäytöstä ei ole vielä kokemusta, mutta monissa maissa niitä käytetään sokerin sijaan. Jos haluaa kokeilla stevia-kasvia voi kasvattaa Suomen oloissa ruukkukasvina sisällä talvella, kesällä se viihtyy loistavasti kasvihuoneessa tai ulkona.
Kun sokeririippuvuudesta pyrkii eroon on syytä olla rehellinen itselleen ja tehdä kaikki ruuat itse. Näin sokerin voi karsia pois ruuista varmimmin. Kotiin ei ole syytä varata mitään sokeripitoista edes vierasvaraksi.
Kun sokerista on päästy irti alkaa vaikein vaihe. Opetellako elämään sokerin kanssa vai ilman sitä? Monille oikeasti sokeririippuvaisille ainoa ratkaisu on elää ilman sokeria. Onneksi Suomessa on paljon makeita marjoja, joihin ei tarvitse lisätä sokeria tai muuta makeutusainetta.

Advertisements

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: