Homokystiini

Homokystiini on aminohappo, jota on normaalisti ihmiskehossa. Korkeat homokystiinipitoisuudet voivat kuitenkin vahingoittaa verisuonia ja/tai paksuntaa verta niin että muodostuu verisuonitukos. Tämä taas voi johtaa sydänsairauden kehittymiseen.
Korkea homokystiinipitoisuus liittyy liian vähäiseen foolihapon, B6- ja B12-vitamiinien saantiin.

Foolihappo on yksi herkimmin ruuanvalmistuksessa tuhoutuvista vitamiineista, se on herkkä hapelle, lämmölle ja liukenee helposti keitinveteen. Foolihappoa on pavuissa, naudanmaksassa, vehnänalkioissa, vehnäleseissä, pinaatissa, nokkosessa, maapähkinöissä, seesaminsiemenissä, paprikassa, parsassa, punajuuressa, kiinankaalissa, kauraleivässä, ruisleivässä.
B6-vitamiinia tulisi saada ravinnosta päivittäin, koska elimistö ei varastoi sitä kuin pieniä määriä. B6-vitamiinia on vehnänalkioissa, vehnäleseissä, auringonkukansiemenissä, lohessa, kirjolohessa, maksassa, seesaminsiemenissä, hasselpähkinöissä, maapähkinöissä, paprikassa, perunassa, lehtikaalissa, parsakaalissa ja banaaneissa.
B12-vitamiini varastoituu maksaan ja lihaksiin ja sen päivittäistarve on hyvin pieni. B12-vitamiinia saa naudanmaksasta, naudan munuaisista, sianmaksasta, sardiineista, silakasta, makrillista, maksamakkarasta, ahvenista, lohesta, kirjolohesta, naudankielestä, tonnikalasta, muikusta, seidistä, edam- ja emmental-juustoista.

Mainokset

Avainsanat: , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: