Syötkö tyhjää?

Monille ihmisille ruoka on vain perusmassaa, jota mätetään ääniaukosta sisään. Ruoka ei ole sama asia kuin kalorit. Eri ruoka-aineissa voi olla samat kalorimäärät, mutta ravintosisältö on täysin erilainen ja eritasoinen. Terveellinen, tavallinen ruoka sisältää kalorien lisäksi luonnollisia hivenaineita ja vitamiineja. Ruoka, jossa on vain kaloreita ei auta elimistön toimintaa yhtään. Tyhjät kalorit väsyttävät ja laskevat suorituskykyä kaikilla elämän alueilla. Jos huonoa ravinneköyhää ruokaa syödään pitkän aikaa seuraa vitamiinien, kivennäisaineiden ja hivenaineiden puutoksia.
Kun siirrytään terveelliseen vitamiini- ja hivenainepitoiseen normaaliin ruokaan suorituskyky nousee jälleen. Monet vitamiinien puutteesta johtuvat taudit myös paranevat hyvällä ruokavaliolla. Tästä ei pidä mennä tekemään vääriä johtopäätöksiä. Vitamiinien yliannostuksesta ei ole hyötyä. Pitkällä aikavälillä yliannostuksesta koituu haittoja. Monet vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet säätelevät toinen toistensa toimintaa. Jos yhdestä on ylitarjontaa, se vaikuttaa myös muihin. Yleensä niin että muutkaan vitamiinit tai hivenaineet eivät imeydy kunnolla. Seuraa puutostiloja, vaikka vitamiineja, kivennäsaineita ja hivenaineita olisi runsaasti tarjolla.
Ihmisen keho tietää mikä on juuri oikea määrä, jos sille annetaan hyvää täysiarvoista ravintoa. Ihmisen keho on tottunut ottamaan tarvitsemansa raaka-aineet terveellisestä ravinnosta. Usein ylensyöminen johtuu siitä että ravinto on ravinneköyhää. Keho ei saa riittävästi tarvitsemiaan aineksia, joten se yrittää korvata laatua määrällä.
Älä syö tyhjää. Katso mitä syöt.

Mainokset

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: