Uuniperunaa mikrossa

Sanotaan että perunan terveydelle hyödylliset aineet ovat kuoressa. Sitten kerrotaan että kun perunaa keittää vitamiinit ja kivennäisaineet liukenevat keitinveteen. Pitäisi siis syödä tai juoda keitinvesi.
Uunikypsennyksessä ei ole vettä mihin mitään voisi liueta. Uuni on tietysti kuuma, ja kuumuus ei ole hyvästä C-vitamiinille. Pitäisi siis syödä perunat raakana, jotta saisi C-vitamiinia.
Onneksi on mikroaaltouuni. Peruna vaan uunikintaaseen ja kinnas mikroaaltouuniin, tehot täysille ja noin 15 minuutissa pitäisi uunipotun olla valmis. Mikroon mahtuu luonnollisesti enemmän perunoita, joten kinnas vaan täyteen ja pidot senkun paranee. En ole vaan ollenkaan vakuuttunut siitä että vitamiinit säilyvät, vaikka niin väitetään. Perunat kuitenkin maistuvat ihan hyviltä mikrokäsittleyn jälkeen, vaikkei niissä aivan sitä samaa pähkinäistä makua olekaan kuin puu-uunissa haudutetuissa perunoissa.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: