Soijamaitoa ja -jogurttia

Soijaa käytetään yleisesti lehmänmaidon korvikkeena, koska lehmänmaito ei sovi kaikille ihmisille, sisältämänsä laktoosin vuoksi. Soijan isoflavonoidien tiedetään suojelevan sydäntaudeilta, joiltakin rintasyövän lajeilta ja kuumilta aalloilta vaihdevuosi-iässä.
Soijamaito ja -jogurtti, jota soijamaidosta valmistetaan ei ole kuitenkaan täysin yhteneväinen lehmänmaidon ja siitä valmistettavan jogurtin kanssa. Lehmänmaidossa on hiukan enemmän proteiinia ja kalsiumia. Osa ”asiantuntijoista” on sitä mieltä että soijamaidossa on liian vähän proteiinia ihmisravinnoksi. Mietin vaan onko asiantuntijat mahtaneet katsoa miten paljon proteiineja on äidinmaidossa? Soijamaidon proteiinipitoisuus ylitää äidinmaidon moninkertaisesti. En silti suosittele vauvoille soijamaitoa, oman äidin maito on parasta.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: