Kuinka nopeasti kunto laskee?

Harrastat liikuntaa säännöllisesti ja sitten yhtäkkiä sinulla ei olekaan työmatkan tai jonkun muun syyn takia aikaa liikkua samoin kuin ennen. Jos olet hyvässä fyysisessä kunnossa,  sinulla ei ole mitään hätään. Voit olla jopa 10 päivää ilman harjoittelua ilman että kunto laskee.
Jos taas liikuntatauon aikana mässäillään ruualla ja syödään mitä sattuu, eikä liikuta yhtään (istutaan paikoillaan) paino alkaa nousta. Tämän huomaa helposti loma-aikoina, kun aktiiviliikuntaa ei ole.
Jos liikuntatauko jatkuu pitempään, kunto alkaa pikkuhiljaa laskea. Lihasten verimäärä pienenee, verenkierto hieman hidastuu ja lihaskudos alkaa surkastua. Rasvakudosta alkaa muodostua lihaskudoksen tilalle ja ympärille. Aineenvaihdunta hidastuu. Liikkumattomuuden haitat alkavat näkyä muutaman vuoden tauon jälkeen erilaisia elintaso- ja rappeumasairauksina.

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Kuinka nopeasti kunto laskee?”

 1. Nitta Says:

  Makasin 7vk kotona ilman liikuntaa!
  Nyt on lihakset surkastuneet.
  Tuleeko ryppyjä kehoon?

  • luovataito Says:

   Lihakset palautuvat kyllä kun aloitat liikunnan taas uudelleen. Makasin itse ½ vuotta liikkumattomana ja ½ vuotta on vienyt saada lihastoiminta jälleen entiselle tasolle. Kehoon eikä ihoon ei tule ryppyjä, sen enempää kuin normaali vanheneminen tuona aikana toi. Aloita rauhallisesti ja kuuntele kehoasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: