Säilöntä

Säilöntäaineita on monenlaisia. Yleensä niiden tarkoitus on estää hiiva- ja homesienten muodostumista säilöttyyn tuotteeseen. Yleensä kotisäilönnässä käyttävät säilöntäaineet eivät ole kovin vaarallisia. Yleisin säilöntäaine lienee sokeri. Yhteen kiloon hedelmiä lisätään 750 g sokeria. Se miten terveellistä tälläinen sokerimäärä pitemmän päälle on… toisaalta sokeria ei voi vähentää kovin paljon, koska silloin hiiva- ja homesienet alkavat rehottaa.
Terveellisempiä säilöntätapoja ovat pakastaminen ja kuivaus, jossa säilöttävään tuotteeseen ei lisätä mitään.
Sieltä epäterveellisemmästä päästä ovat erilaiset kemialliset säilöntäaineet.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: