Vaihdevuodetko vaikeat?

Yleensä aina kun puhutaan vaihdevuosista, puhutaan naisista ja vaihdevuosivaivoista. Miksi ihmeessä? Vaihdevuodet eivät ole sairaus, vaan kuuluvat normaaliin ikääntymiseen. Myös miehillä on vaihdevuodet.

Ikääntyminen ei ole mikään kauhun paikka. On monta tapaa ikääntyä. Vaihevuodet eivät hyppää yllättäen kimppuun, vaan hormonaalisia muutoksia tapahtuu vähitellen. Luut eivät siis ala yhtäkkiä katkeilla, eikä mieli järky, kaikilla ei ole edes hikoilu- tai punoituskohtauksia. Kysymys on siitä miten pitää itsestään huolta ja miten suhtautuu ikääntymiseen. Jos kokee elämänsä vaikeaksi, myös vaihdevuosista tulee vaikeat. Jos kokee itsensä sairaalloiseksi, myös silloin elämän ehtoopuolelta löytyy enemmän negatiivista kuin positiivista.

Vaihdevuosiin liittyvät terveysongelmat liittyvät yleensä ikääntymiseen. Elämäasenne ja elämäntavat vaikuttavat hyvin paljon siihen miten nämä terveysongelmat ilmenevät, vai ilmenevätkö ne ollenkaan.

Osa ihmisistä lipuu kaikessa rauhassa vaihdevuosien kautta vanhuuteen, osalla taas on kaikki mahdolliset vaivat…. nuorena voi elämäntavoillaan ja -asenteellaan päättää millaisen vanhuuten haluaa.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: