Vanhentuneiden lääkkeiden vaarat

Kerran vuoteen on syytä tehdä tehosyynäys lääkekaapissa ja poistaa sieltä vanhentuneet lääkkeet. Nämä lääkkeet toimitetaan sitten lähimpään apteekkiin, niitä ei vedetä veskistä alas.
Miksi vanhentunut lääke on vaarallinen? Kun lääke vanhenee se alkaa hajota ja sen koostumus muuttuu, tästä seuraa se että lääke ei välttämättä enää sisällä tarvittavaa määrää vaikuttavaa ainetta tai vaikuttava aine on muuttunut muotoon, jossa siitä on tullut myrkyllinen. Tarkista siis päiväykset huolella. Erityisen tärkeää tämä on jos kyseessä on antibiootti. Kuuri syödään yleensä kerralla loppuun ja mitään jämiä ei siitä pitäisi jäädä.
On myös syytä muistaa että huonelämpötilassa säilytettäväksi tarkoitettuja lääkkeitä ei saa säilyttää jääkaapissa. Tähän on kaksi syytä, lääkkeen säilyvyys voi heikentyä ja/tai lääkkestä tulee tehotonta. Säilytyslämpötilaa on aina syytä noudattaa.
Lääkettä ei myöskään saa altistaa suurille lämmönvaihteluille. Se vaikuttaa lääkkeen koostumukseen. Älä siis säilytä lääkkeitä ikkunalaudalla, autossa, pesutiloissa, mökillä yli talven tai missään muussakaan paikassa, missä lääke altistuu lämpötilanvaihteluille.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: