Tasapainottavat vedet ayurvedassa

Ayurvedassa ei rohkaista mitenkään erityisen runsaaseen veden juontiin ennen aterioita, aterioiden aikana tai aterioiden jälkeen, koska vesi sammuttaa ruuansulatuksen tulen (agni) ja tästä seuraa että ruuansulatus ei toimi kunnolla. Aterioilla on tarkoitus täyttää vatsa kolmasosaltaan ruualla, kolmasosaltaan vedellä ja kolmasosaltaan ilmalla. Tämä resepti takaa tasapainoisen suhteen maa-, vesi-, ilma- ja tuli-elementtien välillä.

Kosteuttava Vataa-tasapainottava vesi, jonka tarkoitus on kosteuttaa ja tukea alempaa ruuansulatuskanavaa:
3 mintunlehteä
1/4 tl rohtosalkoruusun juurta
½ tl fenkolinsiemeniä
2 l kiehuvaa vettä
Keitä vesi, kaada yrittien päälle. Anna jäähtyä hieman ja juo kun vesi on edelleen lämmintä, ei kuumaa.

Viilentävä Pittaa-tasapainottava vesi, jonka tarkoitus on viilentää pittaa kun se on liiallisuustilassa:
1/4 tl fenkolinsimeniä
2 ruusunnuppua
1 kokonainen mausteneilikka
2 l kiehuvaa vettä.
Keitä vesi, kaada yrittien päälle. Anna jäähtyä hieman ja juo kun vesi on huoneenlämpöistä.

Puhdistava Kaphaa-tasapainottava vesi, lisää lämpöä ja parantaa ruuansulatusta:
3 basilikanlehteä
2 ohutta viipaletta tuoretta inkivääriä
1/4 tl juustokuminan/jeera/roomakumina siemeniä
½ tl fenkolinsiemeniä
2 l kiehuvaa vettä
Keitä vesi, kaada yrittien päälle. Anna jäähtyä hieman ja juo kun vesi on lämmintä tai kuumaa.

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: