Miten saada kämmenet maahan suorilta jaloilta?

Katselet kateellisena kun toiset taipuvat maahan asti joogassa tai jumpassa, hyvä jos itse pystyt koskettamaan polvia. Miten he onnistuvat? Harjoittelun tulos – sanoisin. Jos joka päivä itseään taivuttelee useita kertoja päivässä, niin tulostakin tulee.
Aluksi kaikki on hankalaa. Takareidet voivat olla kireät, alaselkä voi olla kireä, pakaralihakset voivat olla jumissa. Yleensä tulee kiusaus taivuttaa polvet, aluksi se voikin olla hyvä taktiikka, mutta pitemmän päälle se ei auta kireitä ja jumissa olevia lihaksia venymään yhtään pitemmälle. Tulee vaan hieno tunne siitä että kädet saa maahan.
Sen sijaan aloita alhaalta. Mene lattialle istumaan. Tarvitset vyön tai pitkän pyyheliinan tai hyppynarun. Istu selkä ja jalat suorassa. Jos tämä ei muuten onnistu, istu selkä seinää vasten. Kun asento alkaa tuntua mukavalta, ota avuksi vyö, pyyheliina tai hyppynaru. Heilauta se jalkateriesi yli, niin että vyö, pyyheliina tai hyppynaru on tukevasti jalkapohjaa vasten keskellä jalkaterää. Hivuta itseäsi vähitellen vyötä, pyyheliinaa tai hyppynarua apuna käyttäen kohti jalkateriä. Vähitellen. Aluksi saattaa tuntua epämukavalta, mutta yritä pysy asennossa hetki ja hivuta sitten hieman lisää. Kun pääset niin pitkälle että kädet koskettavat jalkateriä on aika siirtyä hieman ylemmäs.
Tässä vaiheessa lihakset ovat venyneet jo sen verran että voit yrittää taivuttaa itsesi kohti lattiaa seisoessasi ja suorilta jaloilta. Pitäisi onnistua jo helpommin. Kun jatkat harjoituksia, voit jossain vaiheessa taivuttaa itsesi niin pitkälle että saat kyynärpäätkin lattiaan.
Korkea ikä ei ole este tämän harjoituksen tekemiseen. Selkäkipuinen tekee liikkeet kivun sallimissa rajoissa. Muista rauhallisuus, älä tee äkillisiä nopeita liikkeitä.

Mainokset

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: