Linssit ja liottaminen

Kuten kuivattuja papuja tarvitsee liottaa, kuivattuja linssejä ei välttämättä tarvitse liottaa yön yli vedessä. Kuitenkin linssit on hyvä pestä, ennen kuin niistä laittaa ruokaa. Pesu tapahtuu viileällä vedellä ja linssejä kevyesti kädellä pyörittelemällä vedessä.
Linssien keitinveteen voi suolan sijaan laittaa hieman vähäsuolaista soijakastiketta. Linssien kanssa sopii myös oliiviöljy, tomaatit, paprika, idut, tuoreet yrtit, valkosipuli, punasipuli, kuivatut yrttimausteet, garam masala, jeera (juustokumina) tai mustapippuri, jolloin suolan määrää voi vähentää tai jättää suolan kokonaan pois.
Linssien hiilihydraatteja pidetään hyvinä, koska niillä on matala GI-arvo. Linsseistä voi tehdä muhennoksia, patoja, keittoja…

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: