Helikobakteeritutkimukset

Suomalaisista noin 50%:lla on helikobakteeri. Tartunta on saatu yleensä jo lapsuudessa. Bakteeri ei yleensä lapsena vaivaa mitenkään. Joillekin aikuisille helikobakteeri-infektio aiheuttaa maha- ja pohjukkaissuolihaavan. Pienelle osalle helikobakteeri aiheuttaa myös mahalaukun syöpää.
Toteaminen on nykyään helppoa:

  • hengitystesti
  • verikoe
  • ulostenäyte
  • (mahalukun tähystys)

Mitä tulee hoitamiseen. Mikrobilääkkeet yhdessä happolääkehoidon kanssa tepsivät noin 90%:ssa tapauksista.  Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se että helikobakteerit kehittävät antibiooteille vastustuskykyisiä kantoja nopeasti.  Rokotteitakin on kehitetty. Ne tepsivät hyvin eläinkokeissa.  Ihmisten kanssa on toinen juttu. Tehokasta rokotetta ei ole vielä keksitty. Näyttäisi siltä että helikobakteeri muuntuu ja kehittyy koko ajan.

Avainsanat: , , , ,

Yksi vastaus to “Helikobakteeritutkimukset”

  1. Hary Says:

    Helicobacter pylori infektion esiintymisalue ei rajoitu pelkästään ruoansulatuskanavasta, vaan myös HENGITYSTEIDEN INFEKTIOITA!! Uudenlaisen diagnostisen mahdollisuuden ehdotaa saksalainen Wagner Analysen Technik GmbH. Tutkimusten tulokset osoittavat, että kroonisista välikorvantulehtuksesta ollut lapsista on 16-24% tapauksista infektion aiheuttaja Helicobacter pylori. Vastaavia yhteyksiä on havaittu kroonisten sivuontelotulehdusta toistuvien ja kroonisten infektioiden välillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: