Sinut kehonsa kanssa

Nuorena ihmisellä on yleensä kaunis ja sopusuhtainen keho. Kuitenkin vasta vanhempana omaa kehoaan oppii arvostamaan paremmin. Ehkä kysymys on itsetuntemuksesta, tietää jo kehonsa vahvuudet ja heikkoudet.
Nuorena kiinnittää yleensä huomiota toisarvoisiin asioihin, kuten siihen yhteen finniin tai vääränpituisiin silmäripsiin tai nenän malliin. Kokonaisuuden kannalta pikkuasioilla ei ole suurta merkitystä.
Muut ihmiset eivät juurikaan kiinnitä huomiota toistensa kehoihin, ainakaan niin paljon kuin omaansa. Omaa verrataan, varsinkin nuorena, muiden kehoihin. Yleensä vertailu on epäedullista omaa kehoa kohtaan. Vertailun ja liiallisen kriittisyyden  sijaan olisi terveempää arvostaa omaa kehoaan ja sen hyviä puolia, kuten:

  • joustavuus
  • liikkuvuus
  • ryhti
  • terveys
  • toimivuus

Kun tulee vanhaksi, nämä asiat eivät enää ole itsestään selviä ja niiden eteen joutuu tekemään paljon enemmän töitä. Sisäinen kauneus on arvostettava ominaisuus ihmisessä, mutta jos keho on päästetty rappeutumaan, ei se paljoa ulos säteile. Arvosta kehoasi ja hoida itseäsi. Pidä hyvää huolta itsestäsi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Kehosi palkitsee sinut – vanhempana.

Mainokset

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: