Ystävättömän ihmisen elämää

Monet valittavat nykyään kiirettään ja sitä että ei ehdi tavata ystäviään tai sukulaisiaan. Maailmassa on kuitenkin paljon ihmisiä, joilla ei ole sitä yhtäkään ystävää. He asuvat yksin ja ainoat kontaktit ovat työkaverit, kaupan kassa tai pankkivirkailija.
Nuorena ystävyyssuhteiden solmiminen ei ole aina helppoa ja mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sen vaikeampaa siitä tulee. Ne, joilla ystäviä on, ovat yleensä hankkineet ne nuorina ja ystävyyssuhteet ovat jatkuneet aikuisikään asti. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sen vähäisemmiksi käyvät kontaktit, koska ystävät tuppaavat kuolemaan ja sukulaisilla on niin kiire, etteivät jouda katsomaan.
Kaikki ihmiset eivät ole sosiaalisia tai sosiaalisesti kyvykkäitä. Heille ystävyyssuhteiden solmiminen on hyvin vaikeaa. Osa potee luottamuspulaa. Uskaltaako ventovieraaseen luottaa? Miten vieraaseen ihmiseen tutustutaan? Entä jos toinen osoittautuu psykopaatiksi, hyväksikäyttäjäksi tai muuten oudoksi?
Yksinäisiä ihmisiä on myös hankala lähestyä. Ihan samoista syistä. Ne, joilla on ystäviä, eivät aina ymmärrä että yksinäiseen ihmiseen sattuu, kun hänet jätetään ulkopuolelle. Yleensä pahinta mitä voi tehdä, on kertoa yksinäiselle ihmiselle, miten kivaa oli ystävien kanssa viikonloppuna. Yksinäinen ihminen ei välttämättä osaa iloita toisen ystävistä, koska hänellä niitä ei ole.
Kun ihmisellä ei ole ystäviä, hän ei kovin usein lähde ulos. Yleensä hän sulkeutuu itseensä ja sisälle. Hoitaa vain välttämättömät asiat ja on, katselee TV:tä, lukee, syö, nukkuu, surffaa netissä. Kun toisiin tutustuminen on vaikeaa, harrastuksetkin ovat aikalailla yksilöpainotteisia. Toisia ei tapaa ja mahdollisuus ystävän löytymiseen on hyvin pieni.
Jos ihminen on sisäänpäinkääntynyt ja sulkeutunut, ei hänestä saa ulospäinsuuntautunutta ja avointa. Toki aina voi yrittää ja muutos on mahdollinen. Tosiasia kuitenkin on että ulospäin suutautumalla ja olemalla avoin saa enemmän kontakteja ihmisiin ja löytää myös ystäviä. Luonnettaan ei tarvitse muuttaa ja muuttua toiseksi ihmiseksi. Yksi pieni askel toiseen suuntaan voi kuitenkin auttaa asiaa paljon.
Usein ystävätön ihminen ajattelee että syy on hänessä itsessään, asia ei ole välttämättä ollenkaan niin. Ystävä voi olla odottamassa hyvinkin lähellä ja hänellä voi olla ihan sama ongelma. Koska kumpikaan ei tee mitään, kumpikaan ei löydä toisiaan. Joskus on hyvä poistua mukavuusalueeltaan ja lähestyä toista ihmistä. Hyvän ystävyyden kehittyminen vie vuosia ja vuosien myötä ystävyys kypsyy ja paranee. Alku voi olla hankalaa, mutta älä anna sen lannistaa. Ole päättäväinen, löydät kyllä ystäviä. He eivät ole aina samalaisia kuin sinä tai sinun kaltaisiasi, mutta he ovat valmiita olemaan ystäviäsi, jos annat heille tilaisuuden.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: