Rucola – tuo autonrenkaan makuinen yrtti

Rucola, myös sinappikaali-nimellä kutsuttu yrttivihannes. Maku vaatii totuttelua, hieman kumia muistuttava kirpeä maku ei ihan heti istu suomalaiseen makuhermoon. Yleensä noin 8. maistelukerta ja rucola alkaa jo maistua paremmalta.
Miksi sitten mokomaan vihannesta pitäisi syödä? Rucola vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan tulehdustauteja ja mikrobeja. Rucolalla on myös aineenvaihduntaa vilkastuttavia vaikutuksia.
Vaikutukset ilmenevät kun rucolaa syö tuoreena. Pelkiltään ei tarvitse mutustella, voi ripotella esim. pizzan päälle, piiraisiin, salaatteihin tai muihin ruokiin. Käyttö on hienovaraista, koristeenomaista, kuten persiljan käyttö ruuissa. Rucola maistuu vahvalta sisältämänsä sinappiöljyn takia ja tarkoitus ei ole peittää muita ruuan makuja. Kun makuun tottuu rucolaa voi laittaa ruokiin enemmänkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: