Urbaani legenda: Raa’at vihannekset eivät ole syötäviä???

Ajoittain tuntuu siltä että haluaisin jättää ihmiskunnan ihan oman onnensa nojaan ja häipyä jonnekin muulle planeetalle etsimään älyllistä elämää… olen täällä vain koska 1) pidä suklaasta, 2) auringonnousut ovat ihania, 3) kesätuuli tuntuu hyvältä, 4) menin tekemään yhden typerän lupauksen ja 5) voin ilmaista itseäni.

Sitten otsikon aiheeseen. Mistä lienee legenda saanut alkunsa, sitä en tiedä. Ehkä kyseessä on väärinymmärrys, väärintulkinta tai väärinkäsitys. Kyllä raakoja vihanneksia voi syödä ja ihan raakana. Monet vihannekset on kuitenkin hyvä pestä ennen syöntiä, sillä kuljetusmatkalla on voinut pintaa tarttua kaikenlaista seuralaista, jotka aiheuttavat vatsanpuruja ja tauteja. Osa vihanneksista on hyvä kuoria, samasta syystä.
Raaoissa vihanneksia on yleensä myös enemmän vitamiineja kuin täysin kypsissä. Talvella raa’at vihannekset voivat kuitenkin saada aikaan palelevaisen olon, siksi nopea wokkaus tai höyrytys on hyväksi. Ei palele niin raajoja tai kehoa kun syö lämmintä ruokaa.
Sen verran otsikossa on perää että on olemassa ihmisiä, joiden ruuansulatus ei sulata raakoja vihanneksia hyvin ja tästä voi seurata huono olo.

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: