Mausteteet

Otsikossa ei ole kirjoitus- tai lukihäiriövirhettä. Tavallisten teelaatujen lisäksi on olemassa yrttitee-laatuja ja maustetee-laatuja.
Kiinassa keksittiin juoma nimeltä tee 2737 e.Kr. Eurooppaan tee saapui 1836. Aikojen kuluessa tee on muuttunut. Intialaiset kehittivät teestä mausteisen version.
Suosituin teemauste on kardemumma. Sitä käytetään kolmesta syystä: 1) parantaa ruuansulatusta, 2) lämmittää, 3) neutralisoi kofeiinin myrkyllistä vaikutusta.
Teehen voidaan laittaa myös monia muita mausteita. Tälläistä teetä kutsutaan usein yoogiteeksi (yogi tea) ja sitä voi ostaa myös valmiina tai tehdä omia maustesekoituksia.
Yleisimmät mausteet joogiteessä ovat kardemumma, tuore inkivääri, pippali (pitkäpippuri) ja kaneli. Pippalin voi korvata mustapippurilla.
Mausteiden tarkoitus on tasapainottaa ja puhdistaa elimistöä.

Yksinkertainen joogitee:
Laita vesi kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen haluamiasi mausteita noin ½-1 rkl /mauste. Kun vesi kiehuu jätä hautumaan 30 minuutiksi. Lisää sitten varsinainen tee. Anna hautua 10 min. Siivilöi ja juo.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: