Iho-ongelmia stressistä?

Kova henkinen paine ja/tai elämä, joka ei ole tasapainossa näkyy iholla yleensä jo muutamassa päivässä. Syy tähän on se, että stressi aiheuttaa kehon puolustusjärjelmään häiriöitä ja pitkäaikainen tai hetkellinen kova stressi voi jopa lamauttaa puolustusjärjestelmän kokonaan.
Tästä seuraa yskänrokon puhkeaminen (herpes-virus aktivoituu elimistössä), syylät puhkeavat (papillooma-virus aktivoituu elimistössä), psoriaasin (ihon autoimmuunireaktio käynnistyy), ihottumaa tai finnejä (immuunijärjestelmän syöjäsolut eivät kykene enää syömään kaikkia bakteereja).
Stressi pahentaa astmaa, ruuansulatusvaivoja, kuukautishäiriöitä, impotenssia, sydäninfarkteja ja lihasjännityksiä.
On aika selvittää stressin syy.
Jos työ on stressaavaa on aika keskustella esimiehen kanssa ja kertoa että työ aiheuttaa sinulle stressiä. Voit itse jo miettiä keinoja, millä vähennät työstressiä esim. töiden tehokkaampi suunnittelu, toisenlainen toteutus tai töiden delegointi ja jakaminen muille. Voit itse vaikuttaa asiaan paljon. Jos et omasta mielestäsi pysty mitenkään vaikuttamaan asiaan, irtisanoudu hyvän sään aikana ja etsi parempi työpaikka. Kannattaa etsiä se uusi paikka ensin, ennenkuin irtisanoutuu.
Jos stressin syy on kotona. Mieti mitä muutoksia voit siellä tehdä. Jos kotonasi on muita kuin sinä, kerro heillekin että kotiolot stressaavat sinut ja ehdotelmasi stressaavan asetelman muuttamiseksi. Voitte yhdessä miettiä sopivia uusia ratkaisuja.
Jos harrastukset stressaavat, hal-loo!!!!! Harrastukset eivät ole stressaamista varten, vaan siksi että niiden parissa rentoutuu. Valitse sellaisia harrastuksia, joiden parissa viihdyt ja rentoudut. Mitään ei pidä harrastaa väkipakolla.
Jos liikunta stressaa, vaihda lajia. Kyllä se sopiva laji löytyy.
Jos ystävät aiheuttavat stressiä, mieti tarvitsetko näitä ”ystäviä” vai onko sinun parempi olla yksin tai etsiä uusia. Voit myös kertoa ystävillesi että saat heistä stressiä, jos he ovat aitoja ystäviä he ymmärtävät ottaa vähän takapakkia.
Kummallisinta asiassa on että ihminen aiheuttaa useimmiten stressiä itse itselleen, laatimalla epärealistisia aikatauluja, asettamalla tavoitteet liian korkealla ja kuvittelemalla asiat toisenlaisiksi, mitä ne todellisuudessa ovat. Palaa aina välillä maan kamaralle ja ajattele hieman itseäsi. Miksi stressaat? Miten voit muuttaa omaa asennettasi? Sinä olet ainoa, joka voit muuttaa itseäsi. Muu maailma on sellainen kuin on, sinun muutoksesi on sinun käsissäsi. Maailmaan muuttaminen on hyvin, hyvin stressaavaa, jos sitä yrität.

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

Jätä kommentti